Дезинфекция на труднодостъпни зони с голям трафик на хора в район "Източен", Пловдив

По инициатива на кмета на „Източен“ Иван Стоянов започна дезинфекция на труднодостъпни зони с голям трафик на хора в района.

Четирима доброволци обикалят и старателно дезинфекцират с ръчни пръскачки местата, в които машини и голяма техника не могат да достигнат.

Особено внимание се обръща на зоните пред пощата, районното полицейско управление, ДКЦ „Изток“, офисите на фирми за разплащане, аптеките, хранителните магазини, входовете на жилищни сгради, спирките, тротоарите с най-голяма интензивност от преминаващи и други.

„Ще наблегнем на зоните, в които е възможно да има по-голям брой от хора във връзка с Великденските празници, каквато е църквата в района – храм „Свети Пророк Илия“, посочи Иван Стоянов.

Той допълни, че доброволците, които са се включили в инициативата, са преминали през обучение за работа с пръскачките и са инструктирани как да боравят с дезинфектанта. Раздадени са им и лични предпазни средства - маски, очила, ръкавици.

По-щателното дезинфекциране на кварталите „Каменица“, „Чайка“ „Столипиново“, „Изгрев“, „Гладно поле“ ще продължи до края на извънредното положение в страната.