Хомеопатия срещу CoVID-19


Д-р Раджан Шанкаран е едно от големите имена в световната хомеопатия. Той води Академия за напреднала хомеопатия „The other song" в  Мумбай, Индия, където преподава своя методика. В средите си е популярен като човека, който вади хомеопатията от дългогодишен застой и я изстрелва на нови висоти. Д-р Шанкаран непрекъснато издава трудове и книги по хомеопатия. Има своя клиника, където лекува хиляди пациенти от цял свят.

В помощ на Иран
Индийският хомеопат започва да търси лек срещу новия коронавирус в края на февруари 2020 г. по молба на неговата бивша възпитаничка и настояща колежка Адитя Касариянс, която работи с болни в Иран. Двамата започват работа, прилагайки правилото на общовалидните симптоми: лечение се търси на базата на оплакванията, които присъстват у всички наблюдавани пациенти. Започват да третират болните с някои хомеопатични лекарства. Получават положителни резултати от „Арсеникум”, „Ликоподиум”, „Бриония”, но най-впечатляващи резултати отчитат след прилагането на „Камфора” в потенция 1М.

Всички оздравяват
Установяват, че този продукт работи безотказно. Няма нито един смъртен случай! Много пациенти споделят рязко подобрение на състоянието си още в първите 24 часа след добавянето на Камфор 1M към останалите противовирусни медикаменти, чийто прием хомеопатите насърчават. В следващите 4-6 дни почти всички пациенти се връщат към нормалното си ежедневие и симптоматиката изчезва напълно. Най-дългият възстановявителен период е една седмица. (Подробен доклад с конкретните случаи на д-р Шанкаран е публикуван в Hpathy.com- водещ световен онлайн ресурс на хомеопатичното общество.)

Ето някои от описаните случаи и хода на лечението им:

1. 42 годишен мъж
Рисков фактор - мастен черен дроб 2-ра степен. Положителен тест за Covid-19 Симптоми - общо неразположение и крайна степен на отпадналост; намалял апетит; суха кашлица и др. Приет е в болница крайно изтощен, до степен, в която пациентът няма сили да сменя дори позицията си на лежене. Температурата достига до 38.2°. Кожата му е чувствителна на допир, а кашлицата не се появява само в легнало положение. Когато започва лечение с хомеопатия за коронавирус, вече е бил на антивирусни лекарства в продължение на 10 дни.
40 часа след предписване на „Камфор” 1M, на всеки 4 часа: Отпадналостта видимо е намаляла; има значително повишаване на тонуса.
На четвъртия ден от лечението с „Камфор”: „Започнах да шофирам, вече не съм отпаднал, апетитът ми е вече почти нормален, кашлям веднъж-два пъти дневно, без треска." Продължава прием на Камфора 1M BID

2. 30-годишна жена
Положителна проба за Коронавирус. Двудневна треска с температура не надвишаваща 38.2°. След това треската спира и пациентката прекарва два дни в добро общо състояние. После треската се връща, придружена от немощност, силно гадене, задух, един припадък, виене на свят и изтръпване на крайниците. Апетитът е намалял, вкусовото усещане е слабо, а това за обоняние - засилено. Започва лечение с камфор на 12-тия ден от приема на антивирусни медикаменти.
10 часа след започнал прием на „Камфор” 1M, на всеки 3 часа: Увеличена жизненост, намалено гадене (но все още го има).
72 часа по-късно: Стои права много по-дълго, прострацията е намаляла значително, гаденето и кашлицата отшумяват, задухът - също.
5 дни след добавяне на „Камфор” към лечението: „Отпадналостта изчезна, гаденето го няма. Кашлицата намаля още. Задухът също намаля, макар и все още да го има. Трудно изкачвам стълби, но преди изобщо не успявах." Продължава да приема „Камфор” 1М на всеки 5 часа.

3. Мъж на 50 години
Положителна проба за коронавирус. Сърбеж в гърлото в продължение на седмица, болки в кръста, коленете и ставите. Сънливост и желание за сън, но невъзможност поради силните ставни болки. Треска с максимална телесна температура 38°. Чувства цялото си тяло като силно натъртено.
24 часа след „Камфор” 1М: Пациентът не е приемал други медикаменти предварително:  Чувството за натъртеност и болка по тялото намалява и той успява да заспи. Всички останали симптоми са без промяна.
48 часа по-късно: Болките намаляват още. Има желание да лежи неподвижно, но има повече енергия и вече може да стои седнал. След това в продължение на 2 часа болката в гърба се засилва, след това внезапно отшумява.
6-и ден от приема на Камфор: „Отново съм на работа, нямам треска, нито кашлица, с нормален тонус, без оплаквания в гърлото, без никакви болки по тялото."

4. Жена на 70 години
Тежка немощност и прострация в продължение на 2 седмици придружена с намален апетит, кашлица и гадене.
17 часа след започнал прием на „Камфор” 1M на 14-тия ден от антивирусно лечение: Изтощението е видимо по-малко.
24 часа след „Камфор” 1М: За пръв път от 2 седмици е имала силите да си вземе душ. Апетитът се подобрява, гаденето намалява, кашлицата още присъства.
6-и ден от приема на Камфор: Апетитът е значително подобрен, изтощението е почти изчезнало, гадене няма, кашлица веднъж или два пъти дневно.

5. Мъж на 60 години
Рискови фактори: диабет; съдов инцидент на малкия мозък. Съпругата му умира 24 часа след появата на симптоми на Covid-19. Пациентът изпитва силна отпадналост и сънливост. Заспива дори докато пие кафе. От получената рентгенова снимка се вижда засенчване в 4 области на двата бели дроба.
Започва прием на Камфор 1М на всеки 4 часа и в рамките на 48 часа всички симптоми изчезват.


Това са само някои от първите 40 пациенти на д-р Касариянс.
Д-р Шанкаран обещава, че ще публикува още. Признава, че бройката на излекуваните все още не е голяма, но според него лечебният ефект на „Камфор” 1 М е неоспорим. Д-р Шанкаран обяснява, че хомеопатичнато лечение не отхвърля класическата медицина, напротив – двете заедно постигат много добър ефект. Повечето пациенти, които той лекува с „Камфор”, са вземали и антивирусни медикаменти.


Защо „Камфор”
При хомеопатичните си анализи д-р Шанкаран установява, че този лечебен продукт предизвиква напълно на картината на коронавируса и това е причината да работи безотказно. За него то несъмнено представлява природния еквивалент на заболяването, а това е принципът на хомеопатията: сродните неща се привличат и разтварят едно в друго, след което се елиминират взаимно.

Изненада „Амазон”
Изследванията с „Камфор" продължават, а мнозина хомеопати вече са наясно с неговата мощ и възможността то да се превърне в главно средство в борбата със заразата. Славата му бързо се разпространява и това води до масовото му търсене и набавяне в много страни: най-вече такива с традиции в хомеопатията. В „Амазон” вече са продадени над 234 000 бройки и всички наличности там бързо започват да се изчерпват.

Как да се пазим
Още една добра новина е, че „Камфор” може да бъде използван и за превенция. Тъй като имунната система работи с информация, когато тя срещне нов агент променя шаблона си. Както вече споменахме „Камфор” има идентична картина с коронавируса. Приемът на „Камфор” предварително вкарва в организма шаблона и ако настъпи заболяването, имунната система вече е подготвена. Тогава тя реагира много бързо и това прави заболяването невъзможно или борбата с него - в пъти по-адекватна и лесна.

Приемът му като превенция е: два пъти дневно в продължение на два дни като гранулата се поставя под езика. Хомеопатичният продукт може да се купи свободно от аптеки, които изработват класически хомеопатични лекарства.

При лечение задължително трябва да се консултирате с вещ хомеопат. Препоръчителен прием: разтворени 8 гранули в 100 ml вода се приемат по 1 чаена лъжичка на 3 часа. При отшумяване на 50% от симптомите приемът се разрежда на 4 ч, а след това на 5 ч.

*Приемът на хомеопатични средства НЕ замества този на антивирусни и други предписани от лекар медикаменти!


Източник: 27 Mart 2020 www.spisanie8.bg
Оригинална статия: www.hpathy.com