Пловдив: отличник в провеждане на дистанционно обучение


Европейски институт за иновации в политиката даде висока оценка на Община Пловдив

Политиките за изолация и карантина принуждават и децата да си останат у дома. Това представлява голямо предизвикателство, както за родителите, така и за училищата. Така по време на пандемията от COVID-19 една от най-важните задачи за училищата е да осигурят непрекъсната и качествена образователна програма.

Институтът за иновации в политиката даде висока оценка на Община Пловдив за постиженията й в дистанционното обучение.  Институтът е организация, която определя най-успешните и най-качествените политически практики в Европа. Екипът му се състои от политически специалисти, предприемачи и рекламни експерти,  обединени около каузата да бъдат предоставени полезни и иновативни стратегии за решаването на конкретни политически задачи. В създалата се ситуация, организацията главно концентрира усилията си в изграждането на решения за това как да защитим бизнеса и служителите по време на криза с помощта на различни услуги и технологии.

От института посочиха образователната система в града като добър пример за успешното внедряване на дигитални решения в учебния процес. “Още през 2016 г. българският град Пловдив стартира програма за дигитализация на учебния процес във всичките си 52 общински училища. Тази програма сега не само се отплаща, но и служи като перфектна отправна точка за справяне с кризата. До момента над 900 учители и училищни администратори са преминали обучения, а над 30 000 ученици учат във виртуални класни стаи с видео връзки и чатове, като използват готови тестови форми, пишат домашните си работи и изпълняват групови задачи. През първите две седмици от мерките за социално дистанциране, броят на виртуалните класни стаи за пловдивските училища се е увеличил с 150%”, казват от института относно дигитализацията на учебния процес в града и дават линк към облачната ни система - https://cloud.plovdiv.bg/.