93-годишна шие благотворително маски за медицински лица


93-годишната Мара Попова от Харманли шие благотворително маски, за да снабдява нуждаещи се медицински лица по болниците. До момента е дарила на администрацията в „МБАЛ - Харманли“, които ги разпределят по отделенията на местната болница и на персонала по УНГ в Хасково.

Идеята е дошла от съпругата на внука й - Дияна Въгларова, която разбрала, че там има недостиг или пълна липса на такива. Възрастната жена решила да се включи както може в създалата се ситуация, а именно – с шев и кройка. Дъщеря й Марийка Въгларова, започнала да й помага при кроенето на маските, а баба Мара само да шие.

В инициативата се включили и съседи, които й купували материали, с които нашили още бройки за персонала по болниците. 93-годишната жена е шивачка вече 76 години, но за първи път шие маски. До ден днешен не е спирала да шие и плете, за да си събира някой лев, тъй като пенсията й е малка.

Коментар на сътрудника: Кой с каквото може И ИСКА помага!
Възхитена съм от ТАЗИ ДОСТОЛЕПНА БЪЛГАРКА и съм омерзена от ХИЛЯДА-то лева на МИНИСТРИТЕ ОТ КАБИНЕТА! Горките министри, как ли ще изкарат месецът, че и празниците...


Източник на информацията:   Novini.bg на 25.03.2020
Подготовка на статията за публикуване: Димка Кънева на 25.03.2020 г.