❗️ Борис Джонсън с положителен тест за коронавирус ❗️


Премиерът Борис Джонсън е дал положителен тест за коронавирус.

Г-н Джонсън каза, че е развил леки симптоми през последните 24 часа, включително температура и кашлица. Като информира, че сега ще се самоизолира, но ще "продължи да води отговора на правителството чрез видеоконференция, докато се борим с този вирус".

Премиерът на Великобритания беше за последно видян пред Даунинг стрийт 10 в четвъртък вечерта, когато той се включи към общонационален жест с ръкопляскане да благодари към персонала на NHS (Националната Здравна Система)

Във видео на акаунта си в Twitter, г-н Джонсън, който в момента е на 55-години, казва: „Работя от дома и се самоизолирам и това е правилното решение".

„Но, не се съмнявайте, че мога да продължа благодарение на съвременните технологии, за да общувам с целия си топ екип и да ръководя националната борба срещу коронавируса".

"Искам да благодаря на всички които вземат участие (в борбата) и разбира се, на нашия невероятен персонал от NHS."„Така че благодаря на всички, които правят това, което аз правя, работейки от вкъщи, за да спрем разпространението на вируса от домакинството към домакинството“, добави той.

"Това е начина за да спечелим."

Г-н Джонсън е тестван на Даунинг стрийт № 10 от служителите на NHS, по личен съвет на главния медицински директор на Англия, професор Крис Уити, съобщават от Даунинг стрийт.

Той ще продължава да води ръководи за справянето с кризата, се добавя в изявление от правителството. По-рано тази седмица говорителят на премиера заяви, че ако г-н Джонсън се чувствазле и не може да работи, то тогава външният министър Доминик Рааб като първи държавен секретар, е избраният министър който да поеме неговите задължения.

Не се знае дали господин Джонсън ще прекара изолацията си в съжителство с годеницата си Кари Симондс, която е бременна от няколко месеца.

Бременните жени се препоръчват да бъдат особено строги при спазване на съвети за социално дистанциране и да сведат до минимум своите социалните контакти за период до 12 седмици.

Във Великобритания има повече от 11 600 потвърдени случаи на коронавирус, а 578 души са починали.

Всичко това на Даунинг стрийт 10 се случва, след като по-рано тази седмица принцът на Уелс също беше тестван положително за коронавирус. 71-годишният принц Чарлз, проявява леки симптоми, "но като цяло остава в добро здраве", заяви говорител.

 

Източник: https://www.bbc.com
Изготвил материала: Георги Анадолов