Шефът на ББР се обиди на въпрос за отпуснатия кредит от 75 млн. леваРадвам се, че Българската банка за развитие получи внимание, за съжаление се случва сега, заради епидемията от Covid-19. Това обяви Стоян Мавродиев, изпълнителен директор на институцията. 

Над 1,7 млрд. евро са договорени от различни международни банки. Ние не раздаваме кредити и всички, които разпространяват фалшиви новини, трябва да знаят, че подкопават доверието към банковата институция в България, категоричен е Мавродиев. 

Над 130-140 хиляди души ще получат този безлихвен кредит от 1500 лева, информира още той. 

Започвам да се удивлявам от нездравото желание на някои фигури да извличат политически дивиденти, дори в ситуация на тази тежка криза. Не помня колко пъти ми е искана оставката, това вече явно е някакъв условен рефлекс, коментира Мавродиев. 

Той допълни, че в момента ББР работни денонощно със своите екипи, успяхме за дни да свършим това, което би отнело месеци. Доста е омерзително да се търсят политически скандали в такъв момент, отбеляза Мавродиев. Той реагира остро на зададен въпрос от страна на журналистката Илиана Беновска във връзка с информация, че Българската банка за развитие е отпуснала кредит от 75 млн. лева на кредиторска фирма и увери, че това е фалшива новина. Мавродиев информира също, че в периода на кризата заплатите на ръководните позиции в банката ще дарят своите заплати. 

Във връзка с твърдението за съмнителния отпуснат кредит вицепремиерът Томислав Дончев коментира малко по-рано днес, че тази информация никак не звучи добре, без значение дали е морално, или законно. 

 

Източник: www.eurocom.bg