Хакнаха бТВ! Всички потребители ВЕДНАГА да си сменят паролите!


По обяд днес цялата база данни с потребители, направили своята регистрация онлайн в сайтовете на медийната компания, се появи в интернет форум. Потребител на име Astonishment публикува тема в популярните RaidForums със съобщение, твърдящо, че разполага с пълната база данни на bTV Media Group. 

Цената на която се продава информацията е $2000, а в поста му има много подробности за това какво точно съдържа тя. За да докаже твърденията си, анонимният потребител, чийто аватар е снимка на Васил Божков, публикува данни за системния администратор на bTV – неговото име и телефон.

Astonishment публикува в темата за продажбата на откраднатата информация дори снимка на системния администратор, очевидно направена от камерата на компютъра му без негово знание – https://imgur.com/i4viNdT

В мрежата веднага се появиха и предупреждения, ако някой е имал или има какъвто и да е акаунт на сайтове на бТВ (примерно VOYO) и ползва същата паролата и другаде, ВЕДНАГА ДА Я СМЕНИ. Защото има съмнения, че в цялата информация от всичките бТВ сайтове, включва и кредитни/дебитни карти.

Официално съобщение от бТВ ТУК