Тръмп мисли да бори вируса с белина и дезинфектанти


Тръмп "предлага" лек, базиран на инжекции от белина и дезинфектанти.


Скандал предизвика предложението на американския президент, направено в момент, когато Америка се приближава до тъжния рекорд от 50 хиляди загинали.

Съединените щати наближават печалния рекорд от 50 000 смъртни случаи от коронавирус. Установените случаи според университета Джон Хопкинс са 866 646 а смъртните 49 799. През това време скандал се развихри около „предложението“ на президента Тръмп, който по време на пресконференцията в Белия дом подкани учените да тестват използването на ултравиолетови лъчи и инжекции на основата на дезинфектанти и белина, за да видят дали убиват коронавирус.

Препоръката веднага предизвика вълна от протести, като много експерти нарекоха предложението на Тръмп „безотговорно и опасно“, защото това може да накара някой да сам опита да инжектира дезинфектант в къщи от страх от вируса, с опустошителни ефекти върху организма.

"Виждам, че дезинфектантът го елиминира след минута - каза Тръмп - Минута! Има ли начин да направим нещо, чрез инжекция вътре в тялото? Би било интересно да го проверим". След това, цитирайки нова литература, която показва, че вирусът е чувствителен към ултравиолетови лъчи или топлина, Тръмп предположи  заразените американци да се излекуват, като излязат на слънчева светлина в горещ ден. "Да предположим, че обливаме тялото с огромна светлина, независимо дали е ултравиолетова или просто много мощна светлина. Не мисля, че никога е правен такъв експеримент", заяви президентът на САЩ, обръщайки се към Уилям Брайън, ръководител на отдела за наука и технологии в департамента на националната сигурност.


Източник: https://www.tgcom24.mediaset.it/

Превод: Кристина Ръжданова