Спите ли спокойно, Г-н Генерал Мутафчийски? Спите ли спокойно?


Спите ли спокойно, г-н Генерал? Питам Вас, не защото Вие еднолично сте виновен за този трагичен случай, а защото така комфортно и умело влязохте в ролята на този който ще ни плаши от телевизора.

Вчера се разбра за първия загубил битката за живот, поради страха и ужаса който се внуши в хората. Този случай, едва ли е единствен и както Вие обичате да казвате "сега сме само в началото".Първа официална жертва на политиката за сплашване на народа

Искам да попитам, защо Прокуратурата не се самосезира за 'внушаване и насаждане на страх" в хората, когато Вие на най-високо държавно ниво от името на Кризисния щаб, изговорихте думите:
"Задава се една епидемия, която е с невиждана ярост в човешката история."
Не познавате Историята ли г-н Генерал или напълно съзнателно и целенасочено се опитахте да заблудите народа с внушаването на ужас и страх?

Наистина ли, като доктор, не сте чували за "испанската чума" от която само в рамките на 18 месеца загиват 50 милиона души? Нито и за Черния мор (чумата) която е убила между 30 и 60% от населението на Европа в средата на 14ти век? Нито пък за холерата и много други?

Как Вие си позволихте да излъжете и изманипулирате, българския народ от тази висока трибуна?

А не е ли това от онези "FAKE" информации за които политическата класа днес се надпреварва да говори?

Вие обичате да работите с цифри г-н Генерал Мутафчийски, но ние също.
Официално обявената смъртност при CoVID-19, варира при различните държави от 0.3% до 11% в Италия (която се явява най-песимистичния вариант).
Искам ясно да подчертая, че тези цифри отразяват смъртността при заболелите, а не смъртност на база цялата популация, каквито са случаите с черния мор, испанската чума или холерата.

Вие казахте, че "ние трябва да бъдем изключително отговорни към нашите възрастни родители. Тези, които са ни дали живота. Тези, които са ни отгледали. Тези, които са треперили за нас, когато сме били малки и са ни гледали как израстваме пред очите им. Тези, които се гордеят с нашите успехи. Ние не бива да ги разочароваме с нашето безхаберие."

Е, тази жена вече я разочаровахте, г-н Генерал. Тя не издържа на Вашата Fake медийна кампания. Тя загуби битката с живота. Тя се избави от заразата с коронавирус.

И когато говорите с такова състрадание и любов за Вашите родители, се замислете, че ние които Ви слушаме, също имаме родители, които може би за разлика от Вашите, няма да успеят да превъзмогнат това което съвсем целенасочено им причинихте. Голяма част от тези родители се бориха за оцеляване и преди Вие да се появите по телевизорите за да ни спасявате. 

Когато не им създадохте условия да си стоят по къщите, а после насъскахте народа към "нарушителите", Вие отново ли се водихте от мисълта за грижа към тях? Поставихте възрастните хора пред дилемата, "да умра от глад, студ, без лекарства или да изляза и да рискувам да се сблъскам с невижданата епидемия на Гнерала?". И моля Ви, спрете да обвинявате хората, че избират да не умрат от сигурната смърт, пред заплахата на евентуалната Ваша. Защото, за всеки един от тези които Вие сочите с пръст, заплахата от глад е 100%, а не евентуални по 1% и Вие може и да нямате този проблем и да сте се подсигурили Вашите родители, но много хора нямат този лукс.

Спите ли спокойно Генерал Мутафчийски? Спите ли спокойно? Спете, защото народа ни вече не спи! Сън не го хваща от вашите кошмари!

Автор: Георги Анадолов