Първият пациент в Петрич с CoVid 19 предизвика бурни емоции


Мъж от санданското село Плоски бе транспортиран вчера в МБАЛ "Рокфелер" след усложнения, предивикани от заразяването му с CoVid 19. Болницата в южния град е приела пациента в инфекциозно отделение, след като в санданската болница такова липсавало. Гражданите на Петрич реагирали бурно на новината, пише в. Струма. Причината за това е, че пациентът е от община Сандански, но е приет в петричката болница. От обяснението на управата става ясно, че това е неизбежно, тъй като санданската болница не разполага с инфекциозно отделение. Недоволите жители на града искат болният да се лекува с Санданската болница. Пациентът вече е стабилизиран и състоянието му е добро!

До момента 400 човека от общината са под карантина, а 10 от изпратени пробоби за Covid до сега са отрицателни.

Във видео изявление, кметът на гр. Петрич, Димитър Бръчков призова за неполитизиране на кризата и въздържане от създаване на политическо напрежение в населението в условия на криза. 

"Никога не е достатъчно, каквото и да се прави по време на криза", са думите на градоначалникът в обобщение на актуалната ситуация в страната. 

Източник: https://www.struma.com/obshtestvo/kmetut-d-bruchkov-kum-petrichani-%C2%A0neka-se-spre-sus-spekulaciite_162483/