Приближените на Тръмп го съветват да се появява по-рядко на брифингите за Covid 19

Докато САЩ се доближават до милион заразени (в момента над 900 000), броят на жертвите на коронавирус надхвърля 52 000, повече от една четвърт от жертвите по целия свят. И това за по-малко от три месеца от първият смъртен случай, причинен от covid-19 в САЩ, по актуализираните данни на университета Джон Хопкинс.


5-месечно бебе, дъщеря на пожарникар, почина от коронавирус в Ню Йорк, превръщайки се в една от най-младите известни жертви на пандемията. Джей Натали, това е името на момичето, почина след месец лечение в болница в Бронкс, където беше хоспитализирана на 21 март поради висока температура. Тя страдаше от сърдечни проблеми.

"Инжектирането на дезинфектант е отровно, моля, не го правете вкъщи",пише Fox News, американската телевизионна станция, най-близка до Доналд Тръмп, също заяви, че невероятното излекуване, лансирано от американския президент, не е сред най-добрите му идеи.

Но сред коментаторите и консервативните медии има и такива, които защитават магната. Като започнем от политолога Ръш Лимбо, дългогодишен приятел на президента, който в ежедневното си радио предаване е определил обвиненията към Белия дом като прашен облак, повдигнат изкусно от фалшиви новини: „Те искат да ни убедят, че президентът е казал на хората да пият муриатна киселина за отпушване на мивки. "


Дори ултраконсервативното онлайн списание Breitbart, основано от бившия стратег на Тръмп Стив Банън: „Не, президентът не предложи да инжектира дезинфектант на хората, а да проучи процеси, които могат да доведе до почистване на белите дробове на пациентите“.

Предложението на Доналд Тръмп за борба с коронавируса с дезинфекционни инжекции, може да идва - според няколко американски медии - от писмото на известен флоридски проповедник и производител на "чудодейно лекарство", основано на белина. Писмо, което било изпратено на американския президент преди дни.

Марк Греън, известен като архиепископ на църквата „Битие II“, от години продава продукта под марката MMS („чудодеен минерален разтвор“), като твърди измамно, че може да излекува 99% от всички болести, включително рак, малария,СПИН и дори аутизъм. "Просто смесете три до шест капки белина с водата и изпийте разтвора."

Твърди се, че Греън уверил Тръмп, че продуктът е в състояние да освободи телата на пациентите от вируса Covid-19: „Уважаеми господин президент, прочетете това писмо и предприемете действия“, пише измамния лечител, няколко дни след шоковото предложение на магната да се инжектира дезинфектант на пациенти.

Доналд Тръмп планира да разреди присъствието си на брифингите за пресата, които антикоронавирусната група на Белия дом провежда ежедневно и които почти винаги се превръщат в двучасов маратон с безкрайни сесии с въпроси и отговори към магната. Уебсайтът Axios съобщава за това, позовавайки се на четири източника, близки до американския президент, който от следващата седмица може да не участва систематично в брифингите, както се е случвало досега, като решава само от време на време дали да прави кратки изяви. Това би било резултат от противоречия, предизвикани от многото съмнителни твърдения на Тръмп, като предложението да се прибягва до инжекции с дезинфектант при пациенти за борба с вируса. Изявления, които почти винаги поставят в затруднение федералните здравни власти и супер експертите, наети от Белия дом.

Следователно близките сътрудници на президента са го накарали да разбере, че ежедневните появявания сега рискуват да засилят свръхекспозиция и да се превърнат в бумеранг, а не да помагат на предизборната кампания за преизбиране. Ето защо анкетите напоследък все повече в полза на Джо Байдън.

Източник: италианската национална новинарска емисия: Rainews.it