Повече от 60 души са били контактни с болната от коронавирус сестра в Пловдив!


Неврохирургията на УМБАЛ "Св. Георги" е поставена под карантина, съобщи преди минути управителят на здравното заведение проф. Карен Джамбазов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Информацията, че в Пловдив има нов пациент с коронавирус, който е член на персонала на здравното заведение, е получена днес. 59-годишната медицинска сестра с положителна проба не е на работа от петък. Над 60 човека в УМБАЛ-а ще бъдат изследвани, тъй като са били контактни. 

Проф. Джамбазов отрече, че в клиниката има лекар, който се е върнал от Италия и веднага е започнал работа. Има случай на върнал се на 12 февруари, т.е. много преди налагането на мерките, посочи шефът на "Св. Георги". Той увери, че всички, които са се върнали след обявяването на извънредното положение, спазват домашната карантина.

Предприети са всички мерки, разпоредени от РЗИ, увери проф. Джамбазов. През времето на карантината, ако пациенти имат необходимост от хоспитализиране, ще бъдат насочени към други лечебни заведения.

При съмнителен пациент, първо се уведомява съответното звено, за да може да получи адекватна медицинска помощ. Хора с инфакти и инсулти няма да спрат да бъдат обслужвани.

Източник: https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Poveche-ot-60-dushi-sa-bili-kontaktni-s-bolnata-ot-koronavirus-sestra-v-Plovdiv-948931?fbclid=IwAR0CF5L7l1rWUqqvB0LtNSZunVTFhqR_ZOaG0WROnCPT0ZbS7N57Lp6LGO4

Изготвил: Маринела Стаменова