Пловдивски полицаи с оригинален поздрав за Цветница

Служители на пловдивската полиция решиха да поздравят по оригинален начин българите за големия празник Цветница. Шефът на Охранителна полиция Виктор Празов и още двама негови колеги се снимаха по тертипа на нашумелите в социалните мрежи кадри. На фотоса всеки от тримата тримата униформени държи лист надпис – призив към хората, който гласи:

Бъдете спокойни!!! Спазвайте правилата!!! И това ще мине!!! 

Кадърът е направен на фона на патрулен автомобил, явно в някое от селата около Пловдив. Днес служителите на пловдивската Областна дирекция на МВР са натоварени със задачата да следят за спазването на въведените ограничителни мерки по време на Цветница, като осигуряват контролиран достъп до всичките 225 храма на територията на областта.
Едновременно с това се извършва и засилен контрол на КПП-тата на входно-изходните артерии на Пловдив. Проверки се правят в районите на железопътни гари и автогари. Предприети са мерки да не се допуска събиране на лица на обществени места, като се следи и за спазването на разпоредбата всички навън да бъдат с предпазни маски.

Източник: https://www.marica.bg/

Изготвил: Маринела Стаменова