НОВ АНТИРЕКОРД В ИТАЛИЯ: 627 души починали заради коронавирус за ден


Общият брой на жертвите достигна 4 032

627 души, заразени с коронавирус, са починали само за едно денонощие.Това е нов антирекорд от избухването насам. 4 032 души са жертвите на епидемията досега. Новите данни бяха оповестени днес от шефа на Службата за гражданска защита Анджело Борели, предаде БГНЕС.

Броят на излекуваните се е увеличил с 689 и е достигнал 5 129. Общият брой на заразените в страната към момента е 37 860, 4 670 повече от предния ден, каза той. От началото на епидемията са заразени над 47 000 (включително тези, които са се възстановили и починали). "Повече от 19 000 души с леки симптоми са в изолация у дома, 16 000 са хоспитализирани, 2 655 пациенти са в отделения за интензивно лечение, което е около 7% от общия брой на заразените", каза Борели.

Той категорично отхвърли информацията за планове на службата да започне биологична обработка на атмосферата. Борели също призна, че пикът на епидемията може да не настъпи през идния уикенд, както се смяташе досега, а след още цели две седмици. Някои експерти, разчитайки на математически изчисления, основани на епидемиологични данни, казват, че Италия ще достигне своя връх в средата на април.

От 10 март в цялата страна е в сила карантина. На хората е забранено да пътуват без основателна причина, всички образователни институции, магазини (с изключение на хранителни и дрогерии), ресторанти и барове, спортни и развлекателни съоръжения са затворени, туристи не се допускат. Правителството не изключва карантинният период, въведен до 3 април, да бъде удължен.

Източник: nova.bg

Изготвил: Маринела Стаменова