Негативните последици от коронавируса върху психиката ни и как да се преборим с тях

Къде и как да потърсим психологическа помощ

Коронавирусът поразява не само нашето тяло. Не по-малко страшно е, че той заплашва да увреди и нашата психика. И докато лекарите работят денонощно, за да открият оръжието, с което да спечелят битката за нашия живот, то на полето на психиката сражението е в собствените ни ръце. От нас зависи дали ще излезем от тази битка като сган варвари или ще запазим достойнството си на човеци.

Когато са заедно хората и общностите са издръжливи, вярват в позитивния изход, креативни са и имат способността да се справят успешно с кризите. В условията на глобална заплаха, ефективното преодоляване на надвисналата опасност се основава на личната отговорност, сътрудничеството, взаимната подкрепа и солидарността!

Във връзка с COVID-19 „Секцията по кризисна интервенция” към Дружеството на психолозите в Република България се обръща към българските съграждани:

Всеки, който има нужда от психологическа помощ или съвет, може да се обърне към групата за психо-социална подкрепа – Crisis Suport Team LZ на тел. 0889357960, 0886440981, 0887628909 или да пише на e-mail ihuman_factor@abv.bg. Нека заедно съхраним живота и човечността!"

Изявление на „Секцията по кризисна интервенция” към Дружеството на психолозите в Република България

Източник: https://eurocom.bg/new/negativnite-posleditsi-ot-koronavirusa-vrkhu-psikhikata-ni-i-kak-da-se-preborim-s-tyakh

Изготвил: Маринела Стаменова