Красавица се самоуби заради карантината , но все пак спаси 4 човешки животи


Неописуема трагедия беляза принудителната изолация във Великобритания. Страната е потресена от самоубийството на 19-годишната красавица Емили Оуен. Младата жена, която работила като сервитьорка, не могла да преживее факта, че е под изолация в карантина и се самоубила.

Няколко дни преди да прибегне до най-страшното си решение, Емили писала на роднините си, че не може да се примири с изолацията, да провали всичките си планове и въобще да не излиза навън. Притеснени, те започнали да й звънят всеки ден по няколко пъти, за да разберат как се чувства. Като преди няколко дни не успели да се свържат, отишли в дома на Емили, където я открили в безпомощно състояние. 

Девойката била откарана в болницата в критично състояние. Семейството накрая било принудено да се съгласи тя да бъде изключена от апаратурата. Оказало се, все пак, че красавицата ще спаси човешки животи. На 12 години тя се била регистрирала като възможен донор на органи. Така след смъртта си Емили успяла да спаси живота на четирима души, от които три - деца. 

"Направо сме стъписани от това, което се случи", плаче Анабел, сестра на мъртвата млада жена

Преди четири години тя беше диагностицирана с аутизъм, но не искаше никой да знае за това, напротив. Смяташе, че може да е пример за други хора и да видят, че с тази болест може да се живее нормално, без някой да разбере", пише Анабел в социалните мрежи. 

 

Източнок: https://www.marica.bg/lajfstajl/ogromna-tragediq-krasavica-se-samoubi-zaradi-karantinata

Изготвил: Маринела Стаменова