Кралица Елизабет II с положителен тест за CoVID-19 - Истина ли е?


Източник: UCR World News

Новина публикувана от UCR World News в началото на деня, бързо набра мощ и популярност, поради високия обществен интерес и ангажираност към лицето за което се отнася.

Все още няма официално съобщение от Кралския двор, включително и опровержение. Единственото което съобщиха е, че тя е в "добро здраве".

Но съществуването на многото предразполагащи условия тя да е заразена и знаейки подхода който използва Кралския двор за стриктен контрол на количеството информация, която те споделят, като много често това включва и прикриване, то тази новина бързо се прие за вярна.

Но дали е така? Вярваме, че скоро ще разберем.

Даваме ви възможност да се запознаваме със съдържанието на тази новина, като преди това искаме да отбележим два елемента в нея, за които може веднага да се твърди, че не отговарят на истината:
1. Няма официално потвърждение от Кралския двор
2. В споменатото изявление от Бъкингамския двор се казва, че Нейно Величество кралицата не е била лице в лице с Министър председателя Борис Джонсън, спазвайки необходимата дистанция, по време на тяхната среща на 11 март.

Новината за положителния тест на кралицата за COVID-19 не е изненада, тъй като съществува вероятност тя да е била изложена на вируса по време на една от седмичните си срещи с премиера Борис Джонсън, който беше обявено също, че е инфектиран, според UCR.

Кралският дворец потвърждава, че кралица Елизабет е дала положителен тест за коронавирус.Бъкингамският дворец разкри, че монархът се е изправила лице в лице с господин Джонсън на 11 март. Нейното здраве, добавя дворецът, остава добро и стабилно, въпреки че е показала леки симптоми на новия коронавирус.

В кратко изявление дворецът казва: „Нейно Величество Кралицата също е дала положителен резултат на тест за коронавирус и в момента се самоизолира в замъка Уиндзор. Кралицата влезе в контакт с премиера на 11 март и следва всички предписани съвети по отношение на нейното благосъстояние ”.

„Ще споделяме постоянни актуализации за благосъстоянието на кралицата с обществеността в добра посока. Това ще бъде всичко засега."

В сряда бе съобщено, че принц Чарлз, наследник на британския трон, е дал също положителен тест за коронавируса, след като показа леки симптоми. Кабинетът му информира, че се самоизолира в кралско имение в Шотландия.

Принцът на Уелс, който за последно се срещна с кралицата на 12 март, продължава да работи от офиса си в шотландската резиденция Birkhall, тъй като страда само от леки симптоми.

Кралицата, която напусна Бъкингамския дворец на 19 март, изглежда е подготвена да прекара следващите няколко седмици в самоизолация в замъка Уиндзор с принц Филип, докато се възстановява от вируса.

 

Източник: UCR World News, March 28, 2020 http://ucrtv.com/royal-palace-confirms-queen-elizabeth-tests-positive-for-coronavirus/?fbclid=IwAR3CrmKRwDuKbxpBHzhjF-Qgm20PxCfIFf783-bmGXxPk-B2HUKgn3yGRxk

Подготвил материала: Георги Анадолов