Караянчева за заплатите: Снощи сгреших, днес се извинявам!


Дали с едно „Извинявай“ госпожа Караянчева, ще може да измие срама си пред целият български народ? Когато по всяка една медия призовават всички българи да даряват пари за болници и други институции. Вместо държавата да се погрижи за всичко, включайше и за самотните майки, за възрастните хора и хората в неравностойно положение. 

Вчера председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви, че замразяването на депутатските заплати във времена на криза е популизъм.

"Не трябва да замразим заплатите си, а да постъпим като депутатите от ГЕРБ - да даряваме 1/3 от тях в районите си", посочи шефката на НС пред bTV.

Тя заяви, че ако заплатите бъдат замразени сега, то ще се окаже, че остават на по-висока стойност, вместо да паднат с развитието на икономическата криза.

Днес тях се извини за думите си във Facebook.

"Снощи казах, че замразяването на депутатските заплати е популизъм. Сгреших. Извинете", написа тя.

Караянчева посочи, че ситуацията е безпрецедентна и на моменти всяко решение изглежда предпоследно.

Възнагражденията на народните представители се формират от данните на НСИ за средната заплата в обществения сектор за последния месец от всяко тримесечие. Заплатите им са в троен размер спрямо данните от НСИ.

Снощи Цвета Караянчева заяви, че замразяването сега е излишно, а по-скоро трябва депутатите да дарят 1/3 от заплатите си.

"Замразяването какво ще донесе?! Замразяване на по-висока заплата, а през следващото тримесечие те ще са по-ниски, " добави снощи Караянчева.

С извинението си днес тя призна грешката си.

"Не е популизъм, не защото хазната няма да усети нашето замразяване. Не е популизъм, защото е редното нещо, което да направим в момента. Може да не е кой знае колко полезно, но е редно. Снощи сгреших, днес се извинявам. А вие бъдете здрави и се пазете!", завършва поста си Караянчева.

Източник: https://www.dnes.bg/

Изготвил: Маринела Стаменова