Ердоган: До месец действието на коронавируса ще отслабне


Михаел ГУШЕВ, кореспондент на в-к МАРИЦА 

"Днес бяха направени 7286 теста, като бяха поставени 1196 нови диагнози" , заяви тази вечер здравният министър Фахреттин Коджа в Туитър. 
"Изолирани са пациенти и контактни им кръгове. За съжаление изгубихме още 16 от нашите пациенти, като починалите до момента са общо 75, а броят на болните от Covid-19 достигна 3629. Настоятелно ви каня да изпълнявате мерките за борба с вируса, апелира към съгражданите си министър Коджа. 

От своя страна, президентът Реджеп Тайип Ердоган заяви, че вярва, че в Турция предаването на новия коронавирус в рамките на две или три седмици ще се забави. 

В телевизионно обръщение към нацията Ердоган изрази увереност, че Турция ще преодолее епидемията от коронавирус „в най-кратки срокове“, като също така призова хората да останат вкъщи и да се самокарантират.

"Имаме подготовка за всеки сценарий", каза президентът. "С нарушаването на скоростта на разпространението на вируса за две до три седмици, ние ще преминем през този период възможно най-скоро с възможно най-малко щети."
Ердоган добави също, че страната следи още 53 000 души в домовете си и 8554 други хора в болниците и пригодени за целта общежития.

 Източник: https://www.marica.bg/svqt/erdogan-do-mesec-deystvieto-na-koronavirusa-shte-otslabne

Изготвил: Маринела Стаменова