Едуард Сноудън- Чрез коронавируса създадат „система на потисничество“ (trailer)


Скандално известният Сноудън предупреждава, че правителствата използват коронавируса, за да създадат „система на потисничество“.

Бъдещето може да е непредсказуемо, но глобалните пандемии не са такива. Всички правителства на планетата многократно са били предупреждавани, че в един момент вирусна пандемия ще обхване света. И въпреки това те не можаха да се подготвят за новия коронавирус.

„Всеки учен, всеки изследовател, който наблюдаваше разпространението на коронавируса, знаеше, че ще се случи пандемия“, казва скандално известния Едуард Сноудън в ексклузивно интервю с основателя на VICE Шейн Смит.

„Въпреки това системата ни подведе.“

„Докато авторитаризмът все повече се разпространява чрез въвеждане на извънредно положение, ние не просто жертваме нашите права.
Ние също така жертваме възможността да спрем да пропадаме към по-малко либерален и по-малко свободен свят.
Наистина ли вярвате, че когато премине първата вълна, втората вълна, шестнадесетата вълна на коронавируса, спечелените позиции няма да бъдат запазени? Тези алгоритми за въздействие няма да бъдат запазени? Без значение как се използват, това, което се изгражда днес, е система на потисничество."

 

Очаквайте цялото предаване на www.grajdanin.eu