Д-р Ангел Кунчев: Броят на заболелите е около 110


Има още 2 или 3 потвърдени случая и така положителните проби за коронавирус у нас вече са около 110. Това съобщи главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев по Нова телевизия. Тази информация дойде само час, след като от началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски съобщи за NOVA, че заболелите са 107.

"Надяваме се, че и с промяната на времето, и с набирането на все повече хора в колектива, които имат имунитет, вирусът неминуемо ще започне да се самоограничава. Въпросът е кога ще стане това. Мисля, че 2,5-3 месеца е разумен срок“, коментира д-р Кунчев.

По думите на Кунчев до момента няма открито лекарство или ваксина за COVID-19. “Всъщност има съобщение на американски учени, че ваксина вече е създадена. Само че процесът на доказването й на различни модели и накрая на човек, и за ефективност и за безопасност, няма как да стане за по-малко от 4-5 месеца. Това е най-оптимистичният вариант. Реално в живота става за 1,5-2 години“, коментира главният здравен инспектор.

Източник: https://topnovini.bg/c/vsichko-za-koronavirusa/856739-angel-kunchev-broyat-na-zabolelite-e-okolo-110

Изготвил: Маринела Стаменова