Гражданин е дарил 1 млн. лв. за борбата с коронавируса


Физическо лице е дарило 1 млн. лв. за борбата с разпространението на коронавируса в България. Това съобщи на редовен брифинг председателят на кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Той каза, че засега не съобщава името, докато дарението не бъде реализирано. Препоръча средствата да се превеждат по дарителската сметка на Министерството на здравеопазването, където е концентрирано и вземането на решения за разпределението на средствата.

Мутафчийски каза, че даренията продължават да се увеличават и общата сума е динамична. Според оповестените досега данни най-големите дарения на физически лица са от депутатите бизнесмени Делян Пеевски от ДПС и Георги Гергов от БСП - по 300 хил. лв., от телевизионния водещ и учредител на партия Слави Трифонов - 100 хил. лв.

Кои са някои от дарителите, за какви каузи даряват и как се разпределят средствата четете тук.

Коментар на сътрудника: Всички, които оповестяват финансовите дарения с имената си излъскват имиджа пред обществото ни, купуват си одобрението ни...Българинът има КЪСА ПАМЕТ, но не всеки! Поклон пред дарителите, които ще останат АНОНИМНИ! Старите хора са казали - направи добро и го пусни да отлети...Източник на информацията:      Дневник bg на 26.03.2020

Подготовка на статията за публикуване: Димка Кънева на 27.03.2020 г.