Борсата в Първенец няма да затваря


След като днес сутринта служители на МВР влязоха в борсата в село Първенец, няколко часа по-късно стоковото тържище възобнови работа. Подобна е била и ситуацията в няколко други големи борси в страната.

Заповедта на здравният министър от събота вечер касае само кооперативни пазари, но не и тържищата. Пред „Марица“ изпълнителният директор на стоковото тържище „Родопи“ 95 в Първенец - Илия Гатев, потвърди, че новите ограничения и забрани се отнасят само до търговците на дребно и пазарите.

Държавната комисия по стоковите борси и тържищата и Министерството на Вътрешните работи са успели да разрешат казуса и борсата в Първенец ще продължи да работи. „От нас зареждат почти всички най-големи магазини в Пловдив и региона. Благодарение на стоковите борси продукцията на българските земеделци ще стигне до великденските ни трапези“ – каза пред екипа ни Гатев и допълни, че от утре борсата продължава своята работа и няма да затваря след 15 април.

Изпълнителният директор допълни още, че на борсата в Първенец още от първия ден стриктно се изпълняват наложените мерки от Националния оперативен щаб - търговците работят с маски и ръкавици, прави се редовно дезинфекция и са осигурени дезинфектанти за ръце и повърхности. 

 Източник: https://www.marica.bg/

Изготвил: Маринела Стаменова