Борис Джонсън с благодарност: Дължа живота си на лекарите!


Британският премиер Борис Джонсън похвали излезе с разтърсващи думи за грижите, които е получил от медиците по време на влошаването си от коронавируса: "Дължа им живота си." Той приветства работата на персонала в болницата "Сейнт Томас" в Лондон, където лежи вече седмица. Премиерът споделил с приятели: "Не мога да им благодаря достатъчно", съобщава Sky News, цитиран от БГНЕС.

Борис Джонсън прекарва седмата си нощ в болница, след като беше приет миналата неделя, 10 дни след положителния тест за COVID-19. От Даунинг Стрийт заявиха, че той се възстановява много добре, играел игри и гледал филми от болничното си легло. До момента няма информация кога е възможно премиерът да бъде изписан.

Годеницата му Кари Симъндс, която е бременна с първото им дете, му е изпращала писма и снимки от ултразвука на бебето, за да вдигне духа на Джонсън по време на интензивно лечение. Двойката не се е виждала, откакто Джонсън е приет в болница.

Страховете за здравето му нарастнаха, когато той беше преведен в отделението за интензивно лечение в понеделник, когато като състоянието му се влоши.

55-годишният министър-председател прекара там три нощи, преди Даунинг Стрийт да потвърди, че е в "ранната фаза на възстановяването си" и той е преместен обратно в нормално болнично отделение.

Източник: https://www.marica.bg/

Изготвил: Маринела Стаменова