Благоевград с допълнителни превантивни мерки с рещу коронавируса


/ iStock/Getty Images

В Благоевград Кризисният щаб взе още мерки за предотвратяване на разпространението на коронавируса. Те са в допълнение на разпоредените със заповед на министъра ограничения, предаде БГНЕС.
Една от мерките, съгласуване с РЗИ, е при необходимост от разкриване на допълнителни места за настаняване на заболели от вируса базата на туберкулозния диспансер да бъде преустроена като инфекциозно отделение.
Увеличават се екипите от служители на полицията и общинската служба по обществен ред, които ще следят дали се спазват ограниченията за хората, поставени под домашна карантина.
Дезинфекцията на общинските и държавните администрации, градски транспорт, улиците и тротоарните площи, както и парковите зони ще се извършва два пъти по-интензивно.
Разширява се дейността на домашния социален патронаж по домовете на възрастните и самотно живеещи хора, като освен храна ще се доставят и лекарства.
В тази дейност ще се включат обучени доброволци от Българския червен кръст.
Общинската администрация ще обслужва гражданите на изнесени гишета, като специален режим ще допуска хората един по един.

Източник: https://dariknews.bg/regioni/blagoevgrad/blagoevgrad-s-dopylnitelni-prevantivni-merki-sreshtu-koronavirusa-2216691

Изготвил: Маринела Стаменова