Митовете за CoVid 19


Д-р от Университета в Мериленд в Америка, началник на Клиника по инфекциозни болести, разкрива част от митовете, свързани с начините на заразяване и разпространение на инфекцията от Covid 19.
От туитите на Фахем Юнус;


1-- Ще живеем с Covid19 месеци. Нека не го отричаме или паникьосваме. Да не правим живота излишно труден. Нека се научим да бъдем щастливи и да живеем с този факт.


2 - Вирусът няма да намали ефекта си през лятото. Сега е лято в Бразилия и Аржентина, но вирусът се разпространява бързо.


3-- Не можете да унищожите вируси на Covid19, които са проникнали в клетките, като пиете твърде много вода, просто ще ходите често до тоалетната.


4 - Миенето на ръцете и спазването дистанция от разстояние 1,8 метра е най-добрият метод за защита от вируса. Ако у дома нямате пациент на Covid19, няма нужда да дезинфекцирате повърхностите в къщата.


5-- Товарни пакети, бензинови помпи, колички за пазаруване или банкомати не причиняват инфекция. Измийте ръцете си, живейте живота си както обикновено.


6-- Covid19 не е хранителна инфекция. Това е свързана с капчици инфекция като грип. Няма документиран риск от Covid19 да е предаден чрез поръчка на храна.


7-- Влизането в сауната не убива вируси Covid19, които са проникнали в клетката.


8-- Можете да загубите обонянието си с много алергии и вирусни инфекции. Това е неспецифичен симптом за Covid19.


9-- След като се приберем вкъщи, не е необходимо да си сменяме дрехите и да вземаме душ спешно. Чистотата е добродетел, а не параноя.


10-- Вирусът Covid19 не виси във въздуха. Това е капкова инфекция, която изисква близък контакт. Въздухът е чист, можете да се разхождате из градините (спазвайки разстоянието) в парковете.


11-- Covid19 не отделя раса или религия, тя се предава на всички хора.


12-- Достатъчно е да използвате нормален сапун срещу Covid19, като не е задължително да ползвате антибактериален сапун. Вирусът така или иначе не е бактерия.


13 - Не е нужно да се притеснявате за поръчките си за храна. Но ако искате много, можете да я загреете малко в микровълновата.


14-- Шансът да върнете Covid19 у дома с обувките и да се разболеете е същият като да ви удари мълния два пъти на ден. Работя срещу вируси от 20 години, капковите инфекции не се разпространяват така.


15-- Не можете да бъдете защитени от вируса, като пиете / ядете оцет, смрадлика, сода и джинджифил.


16 - Носенето на ръкавици е лоша идея, вирусът може да се натрупа върху ръкавицата, лесно може да се предаде, ако докоснете лицето си. Най-добре е да миете ръцете.


МОЛЯ, ПРОЧЕТЕТЕ СЛЕДНОТО НАПИСАНО ОТ ЕДИН ПСИХОЛОГ ВНИМАТЕЛНО.


'' Виж, накарай някой, който е на 70 години, да гледа всеки ден новини за бедствия, дай съобщението: "Ще дойде и при теб, Ще дойде и при теб, ще дойде и при теб", твърдя, че този човек ще умре след няколко месеца. Тези програми разграждат имунната ни система чрез стрес и тревожност. Не гледайте професорите по медицина, които са се превърнали на професори по земетресение!
Споделих с вас в светлината на научните разработки от началото на този процес. Мисля, че не е останало много за разказване. Няма да споделя повече нищо за тази епидемия. Повтарянето на едни и същи неща след този час само ще разруши качеството ни на живот. '' '
Хасан Бели / Психолог


И МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА.
Един търговец среща Чумата на по пътя си. Той гледа тревожно Чумата и пита:
-"Къде отиваш?".
Чумата отговаря:
-„в Багдад“.
-"Колко хора ще убиеш?" - пита отново Търговецът.
"Не много, само 5000 души", казва Чумата.
Времето минава и Търговецът среща Чумата отново на пътя си.
Той обаче бе чул, че 60 хиляди души са загинали в Багдад заради чумата.
- „Ти ми каза, че ще убиеш 5000 души. Въпреки това си покосил 60 хиляди живота ”, казва ядосано на Чумата.
Чумата е много спокойна и уверена:
-„Убих 5000 души. Другите умря от страх ''.


ЗАЩИТЕТЕ МЕНТАЛНОТО си ЗДРАВЕ И ЗДРАВЕТО НА ТЯЛОТО СИ.
НЕ ЗАБРАВАЙТЕ, НЕСТАБИЛНАТА ПСИХИКА СРИВА ИМУННАТА СИСТЕМА НА ТЯЛОТО.

Източник: Фейсбук